Breaking News

HDP'den AKP'nin 'randevu' talebine hayır dedi.

 

HDP'den AKP'nin 'randevu' talebine ret
Son dakika gelişmesi... HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AKP'nin Anayasa teklifini görüşmek için talep ettiği randevuyu reddettiklerini açıkladı.

Son Dakika... HDP'den AKP'nin 'randevu' talebine ret
Abone Olgoogle-news

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, iktidarın Anayasa teklifi için randevu talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AKP'nin başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifine dair görüşme talebini reddettiklerini belirten Oluç, "'Mevcut anayasanın hergün çiğnendiği süreçte anayasa görüşmeyi samimi bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞMEME KARARI ALDIK"

Oluç'un açıklaması şu şekilde:

"Bizim geçmişte de başörtüsüyle ilgili bir sorunumuz yoktu, şimdi de yoktur. Ama ‘Kürtler, Aleviler, tüm inanç grupları olmak üzere eşit yurttaşlık hakkının olmadığı bir ülke ortamında bu toplumsal talebi karşılığı karşılayabilecek bütünlüklü bir gerekir’ demiştik.

‘Sadece başörtüsü ve aile kurumu üzerinden getirilen değişiklik teklifi yaklaşan seçimler öncesi iktidar bloğunun bir manevrasını hatırlatıyor’ demiştik. ‘Bu adımı bir seçim manevrası olmaktan çıkarmanın yolu, bütün ayrımcılıkları ortadan kaldıracak, özellikle Anayasa’nın 10’uncu maddesinde bir değişiklik yapılması gerekir’ demiştik. Fakat bu yöndeki önerilerimize bir cevap verilmedi.

AKP bugün anayasa değişikliğini görüşmek üzere çarşamba günü için bizden randevu talebinde bulundu. Biz de hem grup hem parti yönetimimizle tartıştık; sonuç şudur: HDP’ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davası bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısıyla bir hak gaspı olarak AYM tarafından anayasaya aykırı bir şekilde bloke edilmesi ve özellikle bunun gerçekleşmesi için ‘cumhur ittifakı’nın ağır baskısının Anayasa Mahkemesi üzerinde yaşanması nedeniyle AKP grup yönetimiyle görüşmeme kararı aldık.

Bu nedenle anayasa değişikliği için randevu taleplerine olumlu cevap vermedik. Elbette AKP grup yönetiminin diyalog çabalarını önemsiz görmüyoruz ancak iktidarın bizlere yönelik politikaları nedeniyle görüşme zemininin ortadan kaldırıldığını düşünüyoruz."

Hiç yorum yok