Breaking News

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması: 'Kimseyi buradan gönderecek değiliz'


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam yönetimiyle diyalog çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrılar için "Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar" dedi. Fidan, Türkiye'deki Suriyeliler içinse "Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması: 'Kimseyi buradan gönderecek değiliz'
Abone Olgoogle-news

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSRAİL SALDIRILARI

-İsrail savaşı yaymaya çalışıyor.

-Netanyahu hükümetinin ateşkes ve barışla ilgili hiçbir niyeti yok. Türkiye olarak barışa sonuna kadar destek vermek için her türlü çabayı gösteriyoruz

-Gazze'de devam eden insanlık dramını bir an önce durdurmak önemli. Bölgemizde uzun yıllardır devam eden stratejik kanayan yaranın da durması önemli.

SURİYE İLE 'NORMALLEŞME' MESAJI

-Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar.

-Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağı kendi kararları. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Onları ortada bırakmayız. Ülkemizin güvenliği için fevkalede adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik.

-Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Temmuz'da NATO zirvesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Esad ile görüşme talebini yinelemiş, "Özellikle Sayın Esed'e 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz. İlişkileri geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir" demişti. 

Hiç yorum yok